Facings weer verwijderen: kan dat zomaar?

Bij GlamSmile nemen we altijd uitgebreid de tijd voor adviesgesprekken. Want voordat je komaf maakt met je gele tanden of grijze tanden, wil je natuurlijk alle vragen kunnen stellen die in je hoofd opkomen. Een van de bezorgdheden die in bijna elk gesprek opduiken, is of je facings eventueel terug kunt laten wegnemen, om daarna terug met je eigen gebit door het leven te gaan. In dit artikel verklappen we het antwoord … Maar we zeggen er meteen bij dat we nog nooit effectief iemand die keuze hebben weten maken. Onze Smile Consulentes doen er dan ook alles aan om jou vooraf een heel goed beeld te geven van het resultaat dat je mag verwachten.

GlamSmile-facings verwijderen: het kan

Facings of veneers zijn dunne, op maat gemaakte schildjes van porselein die boven op je bestaande tanden komen. Of je ze weer kunt wegnemen? Ja, en precies daarom zijn ze zo dun. Dankzij hun geringe dikte, kunnen we GlamSmile-veneers plaatsen zonder ook maar iets af te slijpen van je bestaande tanden. Je eigen gebit loopt dus geen enkele schade op. Wel maken we het glazuur voor de plaatsing een klein beetje ruwer, maar daardoor verlies je een minimum van je oorspronkelijke glazuurdikte. Wil je je veneers laten verwijderen? Dan slijpen we die simpel weg af, totdat je eigen tand weer tevoorschijn komt. Daarna polijsten we je glazuur weer, zodat het mooi glad is – en klaar.

Let wel op: we omschrijven hier de situatie voor GlamSmile-veneers die, zoals gezegd, uitzonderlijk dun zijn. Als je opteert voor minder hoogtechnologische facetten of voor kronen, is het niet mogelijk om daarna weer zomaar je eigen gebit te laten blootleggen. In dat geval is er namelijk te veel weggenomen van je tanden.

Een mooi recht gebit

Moeten we voor een uitzonderlijke reden toch aan het slijpen gaan, dan doen we dat uiteraard altijd in samenspraak met jou, zodat je perfect weet waar je voor kiest. Wanneer je ene tand bijvoorbeeld een beetje voor de andere zit, en je graag een rechte tandenrij wil, kunnen we niet anders dan een beetje meer wegnemen van het hoekje dat wat te ver naar voor steekt. Maar zelfs dan proberen we wel altijd binnen je glazuurlaag te blijven – die is gemiddeld twee millimeter dik, dus dat laat ons al wel wat mogelijkheden. Moeten we toch meer wegnemen, dan kun je later nog je veneers laten verwijderen, maar moet je die ene tand wel beschermen met een facet in porselein of composiet.

Waarom je je veneers niet meer kwijt zal willen

Hoewel het dus perfect mogelijk is, hebben we het nog niet meegemaakt dat iemand langskomt om zijn of haar facings weer te laten verwijderen. We helpen je dan ook om de juiste keuze te maken. Enerzijds luisteren we naar je wensen en geven we advies voor de perfecte kleur, vorm, positie en grootte van je nieuwe gebit. Anderzijds maken we altijd een simulatie, zodat je perfect weet hoe je gebit eruit gaat zien voor we je facings (op maat) maken.

Overweeg je om facings te laten plaatsen? Maak een vrijblijvende afspraak!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?