Goede voornemens? Krik je zelfvertrouwen op met witte tanden

Zelfvertrouwen (lees: weten dat je sterk genoeg bent om je voornemens vol te houden) kun je onder meer kweken door … te glimlachen! Ontdek er alles over.

‘New year new me’! Heb jij goede voornemens gemaakt? Traditioneel nemen de meeste mensen zich voor om – haal even adem, want het is een lange lijst – meer te sporten, af te vallen, meer van het leven te genieten, minder uit te geven/meer te sparen, meer tijd door te brengen met familie en vrienden, zichzelf beter te organiseren, iets nieuws te leren (denk aan een nieuwe taal), meer te reizen, minder op hun smartphone te zitten, meer thuis te eten/beter te koken, minder te drinken en/of te stoppen met roken. En het vraagt heel wat doorzettingsvermogen om zo’n voornemens niet na een paar weken alweer overboord te gooien …

Goede voornemens volhouden

Het Amerikaanse timemanagementbureau FranklinCovey deed een poll bij maar liefst 15.000 klanten. Daaruit bleek dat dat vier op de vijf mensen hun goede voornemens uit het oog verliezen. De meest genoemde redenen? De deelnemers aan de poll gaven aan dat ze te veel andere dingen te doen hadden, en dat het hen aan toewijding ontbrak.

Als we experts mogen geloven, liggen de problemen echter ergens anders. Zij beweren dat mensen gewoon de foute voornemens kiezen. Uit het typische goede voornemen blijkt een ‘algemeen verlangen’ in plaats van een specifiek doel, terwijl kleine, concrete doelen net het beste werken. Je neemt jezelf dus bijvoorbeeld beter voor om één maaltijd per dag gezonder te maken of een fitbit te kopen om dagelijks meer stappen te doen. Wat ook werkt – en voor dat inzicht heb je eigenlijk geen expert nodig – is geloven in jezelf, en het nodige zelfvertrouwen aan de dag leggen.

Meer zelfvertrouwen = meer succes…

Het klinkt misschien gek, maar zelfvertrouwen (lees: weten dat je sterk genoeg bent om je voornemens vol te houden) kun je onder meer kweken door te glimlachen. Een oprechte glimlach straalt zelfverzekerdheid uit, waardoor je meer successen boekt en je opnieuw meer zelfvertrouwen krijgt. Een positieve vicieuze cirkel dus!

…en dat begint bij je gebit!

Weerhoudt je gebit je ervan om te lachen, om sociaal en spontaan te zijn? Gelukkig bestaan er heel wat makkelijke manieren om een stralend wit gebit te krijgen. En die zijn de investering meer dan waard, gezien het succes – professioneel en privé – dat ertegenover staat.

Vraag vrijblijvend advies aan onze Smile Consulentes!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?