Sollicitatietips van een ... stiliste

Hoe je eruitziet, bepaalt voor een groot deel welke indruk je nalaat. Enkele sollicitatietips op een rijtje.

Heb je een nieuwe job op het oog? Als je wordt uitgenodigd voor een gesprek, is het niet abnormaal om zenuwen te hebben. Toch kun je de stress meestal de baas blijven dankzij een goede voorbereiding. Daarbij denk je wellicht aan inhoudelijke zaken, zoals je inlezen over het bedrijf en de functie, je goede en slechte kanten onder de loep nemen of uitzoeken waarom jij nu precies dé geknipte kandidaat bent. Maar je uiterlijk mag je ook niet uit het oog verliezen. Want hoe je eruitziet, bepaalt voor een groot deel welke indruk je nalaat. Enkele sollicitatietips op een rijtje.

Nadine met glamsmile facings

Stem je outfit af op het bedrijf

De ochtend voor je sollicitatiegesprek trek je maar beter niet de eerste outfit aan die je in de kast tegenkomt. Je kledingkeuze is namelijk al meteen een test om te zien of je voldoende weet over het bedrijf in kwestie. Niet elke outfit is immers geschikt in elke context. Ga je voor casual of eerder gekleed? Zoek online informatie over bedrijf, de sector en de concurrenten. Een hip reclamebureau vraagt om een heel andere kledingkeuze dan een gerenommeerd advocatenkantoor. Bij twijfel opteer je beter voor iets te formeel dan voor iets te informeel.

Persoonlijke hygiëne: geurtjes zijn uiteraard not done

Stress voor het gesprek? Dat is perfect normaal, maar je kunt er ook danig van gaan zweten. Overdrijf niet met parfum (sommige mensen zijn allergisch of verdragen de geur niet goed), maar zorg er wel voor dat je een neutrale deo bij de hand hebt of opdoet, omdat te voorkomen dat er onaangename zweetluchtjes richting je gesprekspartner waaien.

Een positieve uitstraling!

Niet alleen je kleding bepaalt hoe je eruitziet, maar ook je houding vertelt een heel verhaal. Een positieve uitstraling is cruciaal: zo toon je je energie, motivatie en zin om aan die nieuwe job te beginnen. Recht je rug, geef een stevige handdruk en (glim)lach je tanden bloot. De gewoonte om je tanden op elkaar geklemd te houden omdat je onzeker bent over je gebit? Tijd om er wat aan te doen, want je lach is géén detail. Bovendien geeft een mooie glimlach je het zelfvertrouwen dat je nodig hebt om je sollicitatiegesprek tot een goed einde te brengen.

Je wil je niet zomaar goed voelen in je vel, je wil je top voelen én dat ook uitstralen. Daarom investeer je in je uiterlijk. Veneers of facings maken het plaatje compleet, want met een mooi gebit kun je je tanden zonder zorgen bloot lachen. De flinterdunne porseleinen schildjes worden op maat gemaakt en pijnloos op je tanden bevestigd. En dat zijn niet de enige voordelen van GlamSmile facetten:

  • ze blijven wit,
  • ze corrigeren de kleur, vorm en positie,
  • ze worden snel geplaatst.

Omdat je glimlach iets heel persoonlijks is, kun je bij onze Smile Consulentes terecht voor advies op maat.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?