Stralend de lente in met een fris gemoed en … witte tanden?

“Een nieuwe lente, een nieuw begin!” Het is een cliché van formaat, maar als de natuur er vol frisse moed weer tegenaan gaat, waarom zou jij haar goede voorbeeld dan niet volgen? Je bent trouwens niet alleen, want overal ter wereld wordt het begin van de lente stevig gevierd. In India gaat de zonnewende of lente-equinox bijvoorbeeld gepaard met Lathmar Holi of het festival van kleuren. Feestvierders trekken dan de straat op om elkaar met gekleurd poeder te bestrooien en zo de natuur die in bloei staat te symboliseren. Ga jij net zo vrolijk de lente in? Hier vind je enkele tips om er het maximum uit te halen!

Het verleden achter je laten

Je kunt moeilijk van een nieuw begin spreken als je ballast uit het verleden meezeult. We hebben het natuurlijk niet over al die fijne herinneringen die je de voorbije maanden en jaren opbouwde, bijvoorbeeld aan vakanties, want die laden je net op. Aarzel dus niet om nog eens door je vakantiekiekjeste bladeren of – we leven natuurlijk in de 21e eeuw – scrollen. Waarover we het dan wel hebben? Over negatieve gedachten, zoals kritiek die door je hoofd blijkt spoken (van jezelf of van anderen), verwijten (opnieuw van jezelf of van anderen) en verdriet. Vergeten kun je wellicht niet, maar het is wél belangrijk om die negativiteit los te laten. Trek tijd uit om nare gevoelens en herinneringen een plaats te geven. Waarom ben je zo geraakt door X? Kan je jezelf of anderen niet vergeven voor Y?

Rust in je huis, rust in je hoofd

Schoonmaken en de lente: het is een even goeie combinatieals tomaat en mozzarella. En da’s natuurlijk geen toeval, want een opgeruimd huis is voor veel mensen onderdeel van, of zelfs de voorwaarde voor, een nieuwe start. De kans is groot dat een rommelig huis ook jou (onbewust) stress bezorgt, dus het loont zeker om hier werk van te maken.

Een frisse start voor je huid

De lente gaat gepaard met die heerlijke eerste zonnestralen. Slorp de vitamine D naar hartenlust op, want dat draagt in belangrijke mate bij tot je geluksgevoel. Maar verzorg je gelaat ook voldoende. Je smeert misschien al volop crèmes, maar denk je er verder aan om voldoende water te drinken? Alleen zo kan je lichaam makkelijk afvalstoffen afvoeren. De ideale hoeveelheid is anderhalve liter per dag, en die mag je natuurlijk evengoed in de vorm van thee of koffie opnemen (het liefst zonder suiker, natuurlijk). Lijkt dat wel héél veel? Aan een grote fles lijkt er inderdaad soms maar geen einde te komen, maar als je een klein flesje altijd bijvult, blijf je wél gemotiveerd. Wacht bovendien niet tot je dorst hebt, maar hou gewoon altijd water bij de handen neem regelmatig een paar slokjes.

Witte tanden tegen de zomer?

Wat dacht je tot slot van een frisse start … met een fris gebit? Als je al langer onzeker bent over je tanden, dan isde lente hét moment om er iets aan te doen. Je komt al een heel eind door correct te poetsen en je tandenborstel regelmatig te vervangen, maar sommige verkleuringen kun je nu eenmaal niet verhelpen. Ook kleine tanden, scheve tanden of een spleetje tussen je tanden poets je uiteraard niet zomaar weg, maar in al deze situaties kunnen veneers soelaas bieden. We plaatsen deze flinterdunne schildjes gewoon op je tanden, dus het proces is pijnloos en snel – en je kiest zelf welke kleur, vorm en grootte de ideale tanden voor jou hebben. Advies nodig? We staan uiteraard voor je klaar!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?