3D-veneers: zo maken we jouw prachtgebit

GlamSmile-facings zijn flinterdun en toch supersterk. Hun geheim? Het bijzondere, hi-tech maakproces. We gidsen je er graag door in deze blog! Lees even mee.

GlamSmile-facings bezorgen je niet alleen een prachtige glimlach; ze zijn ook flinterdun én tegelijk supersterk, zodat je er gegarandeerd lang van kunt genieten. Het geheim zit hem in het bijzondere, hi-tech maakproces van deze 3D-veneers. We gidsen je er graag door.

3D-veneers: specialistenwerk …

Onze veneers worden op maat gemaakt in een gespecialiseerd tandheelkundig labo met 3D-techniek. Deze techniek is niet te verwarren met het traditionele 3D-proces, want dat bouwt een object laag per laag op, terwijl we onze veneers snijden uit een porseleinen blokje of kubus met een hoogtechnologische freesmachine.

Het resultaat is niet alleen flinterdun, maar ook bijzonder verfijnd. Onze machine bootst zelfs de natuurlijke groefjes van een tand na op je veneers. En dat doet hij heel precies: tot op 25 micron (dat is 25 duizendsten van een millimeter) nauwkeurig. Daarna bakken we de veneers, laten we ze afkoelen en polijsten we ze met rubber borstels om een mooie glans op het porselein te krijgen. Het hoogwaardige porselein dat wij gebruiken krimpt amper: slechts 0,2% – en met die afwijking houden we al rekening tijdens het frezen.

Nadat we de facetten stuk per stuk hebben afgewerkt, leggen we ze in een speciale ‘positioning tray’, zodat we elke tandenboog in één keer kunnen plaatsen.

… en maatwerk!

Een foto en afdruk van je tanden liggen telkens aan de basis van onze 3D-veneers, want we maken ze helemaal op maat. Zo vangen we ook elke imperfectie probleemloos op. We maken de schildjes bijvoorbeeld iets minder dun op de plaatsen waar de tand wat te klein is, waar er een stukje afgebroken is of bij een spleetje tussen de tanden.

Schildjes versus een laag vulmateriaal

Onze porseleinen facings zijn dus op maat gemaakte schildjes of 3D-veneers. Hetzelfde maakproces zie je soms bij composiet, maar vaker nog kiest men met dat materiaal voor een laag vulmateriaal die de tandarts direct op de tanden aanbrengt. Aan die laatste werkwijze zijn een aantal nadelen aan verbonden. Composiet verkleurt bijvoorbeeld sneller en wordt sneller dof. Bovendien schemert de kleur van je tanden niet meer door, wat voor een onnatuurlijk uitzicht zorgt. De plaatsing duurt ook vrij lang.

Facings in porselein verkleuren daarentegen niet, en de mate van transparantie bepaal je helemaal zelf. Doordat we porseleinen 3D-veneers bij de afwerking polijsten, lijkt de buitenste laag heel hard op een natuurlijke glazuurlaag, en dat voordeel heb je bij composiet niet. En de plaatsing? Die neemt maar één uur in beslag per tandenboog!

Klinkt goed? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?