Tanden witter maken en de opkomst van ‘oral care’

Net zoals de mode geregeerd wordt door allerlei stijlen, zo komen er wekelijks nieuwe trends in beauty op ons af. Een blik op het fenomeen van ‘oral care’!

Net zoals de mode geregeerd wordt door allerlei stijlen, zo komen er wekelijks nieuwe trends in beauty op ons af. De Britse krant The Guardian kopte een aantal maanden geleden dat ‘werken aan je tanden de nieuwe borstvergroting is’ en dat er nu zelfs ‘dental influencers’ op sociale media actief zijn. Tanden witter maken en goed verzorgen zit effectief in de lift – al zijn de ‘behandelingen’ op bijvoorbeeld TikTok niet altijd even onschuldig. Een blik op de trend van ‘oral care’.

Trendy tandpasta’s

Een eerste trend die The Guardian opmerkt: tandpasta en mondspoelmiddel evolueerden van redelijk saaie tubes waar je nu eenmaal niet onderuit kon als je gaatje wou vermijden, naar trendy beautyproducten die niet misstaan op je Instagram-profiel. In vergelijking met de traditionele tegenhangers is de nieuwe generatie mondverzorgingsmiddelen iets duurder, maar onderging ze ook rebrandings. De felle kleuren maakten plaats voor de glossy, minimalistische designs die zo typisch zijn voor de verpakkingen van beautyproducten. Maar tenzij je dolgraag selfies neemt in de badkamer, heeft het weinig zin om veel meer geld neer te tellen voor je tandpasta gewoon omdat die in een trendy tube zit. Wat écht telt, is hoe je je tandpasta en tandenborstel gebruikt, al doe je er ook wel goed aan om te kiezen voor tandpasta met niet te veel fluor of ruwe korrels erin.

Tanden witter maken

Een tweede en laatste belangrijke trend is ‘tweaking’ vergelijkbaar met botox, maar dan toegepast op het gebit. Mensen willen er goed uitzien, maar zonder dat het opvalt dat er een beetje hulp bij te pas kwam. Opvallende ingrepen zoals facelifts zijn om die reden op hun retour, maar facings of veneers passen natuurlijk perfect in dit plaatje. Het effect van je nieuwe gebit is onmiddellijk voelbaar voor jou (in die zin dat je meer zelfvertrouwen hebt en er jonger uitziet), maar meestal kan je omgeving er de vinger niet op leggen wat er nu toch precies anders is aan jou. Zoals een van onze klanten, Gina, het zo mooi verwoordt: “Iedereen ziet dat er aan mijn uiterlijk iets veranderd is, maar niemand denkt dat het veneers zijn.”

Van corona naar ‘oral care’?

Hoe experten de opkomst van ‘oral care’ verklaren? Zij leggen de oorzaak bij de videocalls die we tijdens de coronacrisis bijna dagelijks maakten. In die bijzondere context keken we vaker naar onszelf en zagen we ons gezicht vanuit nieuwe en onbekende hoeken. Heb jij ook gemerkt dat je stiekem niet helemaal tevreden bent over je gebit? Neem vrijblijvend contact op met onze Smile Consulenten, en dan bekijken we samen wat we voor jou kunnen doen.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?