Mooi en gezond ouder worden: drie tips!

We willen allemaal graag stijlvol en gezond ouder worden. En we kennen allemaal die ene dame. Ze ziet er van kop tot teen perfect uit en lijkt zelfs mooier te worden met de jaren. Kom te weten hoe ook jij elke dag opnieuw kunt stralen – ongeacht het aantal kaarsjes op je volgende verjaardagstaart!
1

Een degelijke dagelijkse beautyroutine

Dure schoonheidsbehandelingen zijn niet altijd synoniem met een jeugdige uitstraling. Wie mooi oud wordt, heeft vooral een goede dagelijkse routine. Zorg er om te beginnen voor dat je je huid altijd goed reinigt voor het slapengaan, hoe groot de verleiding misschien ook is om na een lange dag gewoon zonder verdere inspanningen onder de wol te kruipen. En nee, met reinigen bedoelen we niet ‘vlug wat water op je wangen sprenkelen’! Je huid heeft ’s nachts zuurstof nodig om te herstellen, dus elk restje make-up zorgvuldig verwijderen is de boodschap.

Bij een mooi gebit past een gezonde huid

Gebruik daarnaast zowel 's morgens als 's avonds een vochtinbrengende crème, zodat je huid goed gehydrateerd is. Tot slot is een goede bescherming tegen de schadelijke stralen van de zon essentieel – óók in de winter. Kies een huidverzorgingsproduct met een SPF (sun protection factor) van 30 of meer en je huid zal er langer jong uitzien.

Dure schoonheidsbehandelingen staan niet altijd synoniem voor een jeugdige uitstraling. Wie mooi ouder wordt, heeft vooral een goede dagelijkste routine. Zorg er eerst en vooral voor dat je je huid altijd goed reinigt voor het slapengaan. Gebruik daarnaast zowel 's morgens als 's avonds een vocht inbrengende crème zodat je huid altijd goed gehydrateerd is. Tot slot is een goede bescherming tegen de schadelijke stralen van de zon essentieel. Ook in de winter. Kies een huidverzorging met een zonnefactor van 20 of meer en je huid zal er langer jong uitzien.

2

Een mooi gebit = een jonge uitstraling

Streef ernaar om altijd de beste versie van jezelf te zijn. Bezoek op tijd en stond je kapper, investeer eens in een manicure of pedicure en eet gezond. Verder speelt de verzorging van je gebit een essentiële rol in de manier waarop je overkomt. Een gezond, sterk en mooi gebit maakt je namelijk vijf tot tien jaar jonger. Door twee keer per dag zorgvuldig te poetsen, geraak je al een heel eind.

Als je ouder wordt, verkleuren je tanden echter sowieso. Voedingsmiddelen zoals koffie of rode wijn maken je glazuur langs de buitenkant na verloop van tijd een tintje donkerder. Bovendien wordt je glazuur dunner naarmate je ouder wordt, waardoor het onderliggende gele dentine zichtbaarder wordt. Witte tanden geven je daarom een jongere look en een frisse en gezonde uitstraling. Veel mensen met gele of grijze tanden nemen hun toevlucht tot whitening of bleaching. Helaas is het effect daarvan niet blijvend, en verhelpt de procedure niets aan verkleuringen aan de binnenkant van de tand, bijvoorbeeld door antibioticagebruik.

Dat probleem heb je helemaal niet meer met porseleinen veneers, flinterdunne schildjes die boven op je bestaande tanden worden gekleefd. Veneers bezorgen je een blijvende, mooie en egale witte glimlach. Het resultaat is een subtiele en permanente verjongingskuur die je snel een stijlvolle en jongere look geeft.

3

Elke dag bewegen: de sleutel tot gezond ouder worden

Je gaat elke dag sporten om op gewicht te blijven en stoom af te blazen? Voeg gerust gezond ouder worden aan het lijstje met voordelen toe! Bewegen zorgt namelijk voor soepele gewrichten en stimuleert de bloedsomloop, met een stralende huid tot gevolg. Bovendien versterk je je spieren door te bewegen, waardoor die beter kunnen reageren wanneer je dreigt te vallen en je überhaupt minder snel uit balans raakt.

Regelmatig bewegen is trouwens beter dan af en toe fel tekeergaan in de sportschool of op de looppiste. Moeite met ouder worden? Blijf dan zeker niet thuis in de zetel zitten. Bezoek musea, ga fietsen of maak een wandeling door de stad of in de natuur. Iedereen geeft een andere invulling aan bewegen; het belangrijkste is dat je je horizon verbreedt en elke dag actief bent!

Wil ook jij een instant jongere look dankzij een stralende glimlach? Informeer gratis naar de mogelijkheden bij een Smile Consulent van GlamSmile.

Je gaat elke dag sporten om op gewicht te blijven en stoom af te blazen? Voeg gerust ook jong blijven aan dat lijstje toe. Bewegen zorgt namelijk voor soepele gewrichten en stimuleert de bloedsomloop met een stralende huid tot gevolg. Regelmatig bewegen is trouwens beter dan af en toe fel tekeergaan in de sportschool of op de looppiste. Overdrijven kan altijd een averechts effect hebben en tot blessures leiden. Blijf dus niet thuis achter de welgekende geraniums zitten. Bezoek musea, ga fietsen of maak een wandeling door de stad of de natuur. Iedereen geeft een andere invulling aan bewegen. Het belangrijkste is dat je je horizon verbreedt en elke dag in beweging bent.

Wil ook jij een instant jongere look dankzij een stralende glimlach? Informeer gratis naar de mogelijkheden bij een Smile Consulent van GlamSmile.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?