Stijlvol ouder worden: drie tips! | GlamSmile

Stijlvol ouder worden: drie tips!

We willen allemaal graag stijlvol ouder worden. En we kennen allemaal die ene dame. Ze ziet er perfect uit van kop tot teen en lijkt mooier te worden met de jaren. Ontdek haar drie grootste geheimen en kom te weten hoe ook jij opnieuw elke dag kan stralen. Hoeveel kaarsjes er ook op je volgende verjaardagstaart staan!

1. ZE HEEFT GEEN DURE BEAUTYROUTINE

Dure schoonheidsbehandelingen staan niet altijd synoniem voor een jeugdige uitstraling. Wie mooi ouder wordt, heeft vooral een goede dagelijkste routine. Zorg er eerst en vooral voor dat je je huid altijd goed reinigt voor het slapengaan. Gebruik daarnaast zowel 's morgens als 's avonds een vocht inbrengende crème zodat je huid altijd goed gehydrateerd is. Tot slot is een goede bescherming tegen de schadelijke stralen van de zon essentieel. Ook in de winter. Kies een huidverzorging met een zonnefactor van 20 of meer en je huid zal er langer jong uitzien.

2. ZE ZORGT GOED VOOR ZICHZELF

Welke leeftijd je ook hebt, streef ernaar om altijd de beste versie van jezelf te zijn. Bezoek op tijd en stond je kapper, investeer eens in een manicure of pedicure en eet vooral gezond. Ook de verzorging van je gebit speelt hierin een essentiële rol. Een gezond, sterk en mooi gebit maakt je namelijk vijf tot tien jaar jonger. Door twee keer per dag zorgvuldig te poetsen, geraak je al een heel eind.

Als je ouder wordt, gaan je tanden echter sowieso verkleuren. Je komt in aanraking met gekleurde voedingsmiddelen zoals koffie of rode wijn, die je glazuur langs de buitenkant een tintje donkerder maken. Bovendien wordt je glazuur dunner naarmate je ouder wordt, waardoor het onderliggende gele dentine zichtbaarder wordt. Witte tanden geven je daarom een jongere look en een suggestie van frisheid en gezondheid. Vaak wordt een oplossing gezocht in whitening of bleaching. Helaas is het effect daarvan moeilijk te voorspellen en niet altijd overal even egaal.

Met porseleinen veneers heb je dat probleem helemaal niet meer. Veneers geven je een blijvende, mooie en egale witte glimlach. Veneers zijn flinterdunne schildjes die bovenop de bestaande tanden worden gekleefd. Het resultaat is een subtiele en permanente verjongingskuur die je op een snelle manier een stijlvolle en jongere look geeft.

3. ZE BEWEEGT ELKE DAG

Je gaat elke dag sporten om op gewicht te blijven en stoom af te blazen? Voeg gerust ook jong blijven aan dat lijstje toe. Bewegen zorgt namelijk voor soepele gewrichten en stimuleert de bloedsomloop met een stralende huid tot gevolg. Regelmatig bewegen is trouwens beter dan af en toe fel tekeergaan in de sportschool of op de looppiste. Overdrijven kan altijd een averechts effect hebben en tot blessures leiden. Blijf dus niet thuis achter de welgekende geraniums zitten. Bezoek musea, ga fietsen of maak een wandeling door de stad of de natuur. Iedereen geeft een andere invulling aan bewegen. Het belangrijkste is dat je je horizon verbreedt en elke dag in beweging bent.

Wil ook jij een instant jongere look dankzij een stralende glimlach? Informeer gratis naar de mogelijkheden bij een Smile Consulent van GlamSmile.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Gratis Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?