Wennen aan facings? Amper nodig!

Meestal heb je een tijdje nodig om gewend te raken aan veranderingen in je mond. Maar hoe zit het met facings? Word je die eigenlijk gewaar? Lees hier meer.

Meestal heb je toch een tijdje nodig om gewend te raken aan veranderingen in je mond. Wie net een nieuw kunstgebit heeft, kan de eerste weken bijvoorbeeld wat gaan lispelen, en een onhandig of ongemakkelijk gevoel krijgen. Als je pas een beugel hebt, dan is eten een hele opgave en kan kauwen pijnlijk zijn. Maar hoe zit het met facings? Word je de schildjes die over je tanden komen eigenlijk gewaar?

Minimale verandering

Eerlijk is eerlijk: de meeste mensen hebben twee tot drie dagen nodig om te wennen aan hun nieuwe facings, omdat elke minimale verandering aan je gebit nu eenmaal aanvoelt als iets groots. Maar na die korte periode merk je het verschil met je gewone gebit absoluut niet meer. Bovendien zul je op geen enkel moment problemen ondervinden met eten of praten.

Flinterdun en op maat gemaakt

Onze porseleinen facings zijn flinterdun (zo’n 0,3 à 0,8 millimeter dik, om precies te zijn). Je merkt dus bijna niet dat er een extra laagje op je tanden ligt. Onze facings zijn trouwens op maat gemaakt in labo, op basis van een afdruk en een foto van je tanden. De schildjes passen dus perfect op je gebit. We hoeven ook niet te slijpen: aan je bestaande tanden verandert helemaal niets.

Goed voor je facings zorgen

Met facings kun je alles eten wat je voordien at, en ook het onderhoud betekent helemaal niet veel werk. Je moet er alleen op letten dat je niets met je facings doet dat je niet met je eigen tanden zou doen, zoals op harde voorwerpen bijten of tandenknarsen. Dan loop je namelijk het risico dat er een stuk van je facings afbreekt, ook al is porselein heel sterk. Door zo goed zorg te dragen voor je facings, kun je hun levensduur nog verlengen.

Niet wennen aan facings, maar aan je nieuwe ik

Je zult dus snel wennen aan je facings. Het enige dat misschien wél wat aanpassing vraagt? Je hoeft je niet meer in te houden als je lacht, want je stralende gebit mag echt gezien worden. En da’s natuurlijk goed nieuws voor je zelfvertrouwen!

Zullen we eens bekijken wat we voor jou kunnen doen? Neem gerust contact op voor meer informatie en een vrijblijvende afspraak.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?