Alternatieven voor facings?

Of er alternatieven bestaan voor facings? Zeker. Of ze voor een beter resultaat zorgen? Da’s veel minder zeker. We overlopen je opties in dit artikel.

Facings lossen tal van problemen op, van scheve tanden tot gele tanden of te kleine tanden. Zelfs als er een stukje tand afgebroken is, bieden ze soelaas. Of er alternatieven bestaan voor facings? Zeker! Of ze voor een beter resultaat zorgen? Da’s veel minder zeker …

Scheve tanden

Scheve tanden kunnen ervoor zorgen dat je zelfs meest de hilarische situatie beantwoordt met een flauwe glimlach in plaats van met een schaterlach, omdat je je tanden niet wil ontbloten. Ook je mondhygiëne heeft te lijden onder de situatie. Het is namelijk veel moeilijker om overal met je tandenborstel bij te kunnen.

Je hebt twee opties om komaf te maken met scheve tanden: een beugel of facings – hetzelfde geldt trouwens als je verlost wil raken van een spleetje tussen je tanden. Een beugel als volwassene is niet ideaal, maar GlamSmile heeft een transparante variant ontwikkeld waar je niets van ziet. Wil je echter veel sneller resultaat? Dan moet je je toevlucht nemen tot facings: met die methode krijg je in amper drie weken tijd de perfecte tandenboog!

Gele tanden

Wil je je gele tanden weer witter maken, dan heb je de keuze uit bleken of facings. Ook hier bestaat er dus wel degelijk een alternatief voor facings, maar weet …

  • Tandenbleeksets uit supermarkt sorteren weinig effect en helpen enkel bij extrinsieke verkleuringen (verkleuringen aan de buitenkant van je tanden).
  • Als je je tanden laat bleachen door een professional of met op maat gemaakte bleekschildjes, dan zie je al wat meer resultaat, maar je witte tanden zijn niet permanent. Ook deze behandeling is trouwens enkel geschikt voor extrinsieke verkleuringen.
  • Facings daaregentegen bezorgen je wél een permanent resultaat. Bovendien pakken ze alle soorten verkleuringen aan en kun je je tint wit zelf kiezen (wat betekent dat je zelfs witter kunt gaan dan je eigen kleur).

Stukje tand afgebroken

De meest geschikte oplossing voor een (stuk) afgebroken tand hangt af van de ernst van de schade. Er zijn namelijk verschillende scenario’s mogelijk: misschien ben je maar een klein stukje tand kwijt, is er een groter stuk afgebroken maar is je tandwortel nog aanwezig, of is (in het ergste geval) de tandwortel beschadigd en moet je je volledige tand laten trekken. Facings zijn in elk geval alleen mogelijk in het eerste scenario. Maar voor ernstigere problemen bestaan er uiteraard evengoed oplossingen, zoals een kroon of implantaat.

Te kleine tanden

Facings corrigeren niet alleen de kleur, maar ook de vorm en stand van je tanden. Zijn je tanden aan de kleine kant en wil je er wat aan doen? Dat kan dus perfect! Facings zijn hier de enige optie; er bestaat geen enkele andere behandeling om te kleine tanden te ‘verlengen’.

Waarom een alternatief voor facings?

Misschien moeten we ons afvragen waarom je eigenlijk op zoek zou gaan naar een alternatief voor facings. Ben je bang dat ze snel stuk zullen gaan? Dat is nergens voor nodig. Onze facings zijn namelijk gemaakt van porselein, een bijzonder sterk materiaal. De levensduur van GlamSmile-facings bedraagt gemiddeld tien jaar!

Wil je de koe bij de horens vatten en je gebit onder handen laten nemen? Onze Smile Consulentes vertellen je alles over de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend gesprek. Boek snel een afspraak!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?